Siste nytt

H, U og B for Damelaget før sommerferien

Les referat fra de 3 siste kampene her.

Det har dessverre gått enn stund siden sist oppdatering for damelaget. Tar derfor sesongens 3 siste kamper under ett, samt en liten oppsummering så langt. Damelaget har denne vårsesongen spilt 7 kamper. Underveis i sesongen har rapporter surret om et Voll-lag som sliter med mannskapet. Dette ble bekreftet etter vårsesongens siste kamp da vi fikk beskjed om at de hadde trukket seg. Med Voll borte blir alle poengene fra Voll sine kamper strøket. Dessverre for Hellvik, som vant sin kamp mot Voll, blir det 3 poeng mindre på tabellen. Dette i motsetning til argeste konkurrent Helleland, som gikk på et tap mot samme motstander.

Seier i kamp 1 og 2 mot henholdsvis Voll og Varhaug, ble til tap i kamp 3 og 4. Hjemmekampen Eik 2 ble for tøff og Eik-jentene vant til slutt fortjent. Bortekampen mot Lye derimot er fortsatt sur å svelge. Damene produserte sjanse på sjanse, men greide bare å putte ballen i mål en gang.

Hellvik - Bryne
Hellvik – Bryne

Mot Bryne hjemme var det derfor et stort ønske om å bedre effektiviteten. Å sjelden har det snudd slik fra en kamp til en annen. Fra å score på 1 av 10, scoret like gjerne Hellviks-jentene 5 mot Bryne. Svanhild fortsetter å score mål, og i denne kampen stoppet det på to. To kunne fort vært tre da Svanhild fikk muligheten på straffe, men det ville seg ikke denne gangen fort den normalt stødige straffeskytteren. Undertegnede fikk ikke mulighet til å være med på kampen, men fikk rapporter om et effektivt Hellvik som utnyttet et tilsvarende nølende Bryne.

23.05

Hellvik-Bryne 2 5-0

1-0 – Svanhild W. Skaara

2-0 – Svanhild W. Skaara

3-0 – Julie Assersen

4-0 – Hege Merete Andersen

5-0 – Marte Fjellheim

Hellviks damelag: Cecilie E. Helleren – Svanhild W. Skaara, Catharina Larsen – Kine Henriksen, Julie A. Assersen – Trude K. Wetteland – Hege Merete Andersen

Benyttede innbyttere: Bente Haver, Marte Fjellheim Svihus, Ane Trahaug Sirevåg

 

Hellvik - Helleland
Hellvik – Helleland

Håpet var derfor å fortsette i samme spor i en av sesongens viktigste kamper. HIL-derbyet mot Helleland er alltid intense og ekstra gøy å vinne. Dessverre var Hellvik tilbake til effektiviteten de hadde mot Lye i denne kampen. Helleland satt tidlig inn 1-0, men derfra og ut var etter undertegnedes mening Hellvik det bedre laget. Fint samspill offensivt og solid forsvarsspill. Dette resulterte i Hellvik-utligning sent i 1. omgang. Etter et brudd på egen halvdel endte ballen hos Julie A. Assersen. Hun finner Hege Merete Andersen, som i en finte sender Helleland-forsvareren til Sirevåg, og setter ballen sikkert i mål. Fin-fin prestasjon.

Dessverre ble det med dette ene målet. Og der Hellvik skuslet bort gode muligheter, var Helleland heldige og effektive. Et skudd fra distanse går via et Hellviksbein, setter ut Cecilie i mål, og stillingen er 2-1. Før kampen er over rekker Helleland å sette enda et, og når Hellvik ikke får uttelling i sin sluttspurt ender det 3-1. Og som mot Lye, utrolig surt.

06.06

Hellvik-Helleland 1-3

0-1

1-1 – Hege Merete Andersen

1-2

1-3

Hellviks damelag: Cecilie E. Helleren – Svanhild W. Skaara, Catharina Larsen – Ane Trahaug Sirevåg, Julie A. Assersen – Trude K. Wetteland – Hege Merete Andersen

Benyttede innbyttere: Bente Haver, Marte Fjellheim Svihus, Kine Henriksen, Janne Ivesdal

 

Kåsen - Hellvik
Kåsen – Hellvik

Siste kamp i vårsesongen ble spilt på Kåsen, mot et sterkt Kåsen-lag. Kåsen hadde, med unntak av kampen sin mot et suverent EIK-lag, vunnet alle sine kamper. Hellvik visste derfor at innsatsen måtte være på topp om det skulle bli et godt resultat i denne kampen. Kampen kom tidlig inn i Hellvik sitt spor. Kåsen ble slående langt i et ikke-eksisterende bakrom bak et kompakt Hellvik-forsvar. Hellvik på sine side tok kontringsmulighetene når de bydde seg, og skapte et par farligheter. Dette ble kamp-bildet hele første.

I 2. omgang ble skulle Hellvik skru opp tempoet litt og tørre å ta flere sjanser. Det ble en tidlig kalddusj for Hellvik, da Kåsen etter få minutter sendte avgårde et skudd som endte i krysset. Utagbart for Hellviks solide keeper Cecilie E. Helleren. Men Hellvik lot seg ikke knekke, og fortsatt med planen de hadde lagt. Det gav resultater. Først 1-1 på corner ved Svanhild W. Skaara. Hellvik fortsetter presset og det gir resultater. Linn A. Assersen er for øyeblikket hjemme på ferie fra studier. Hun har ikke glemt gamle kunster og setter inn 2-1 etter solid jobbing.

2-2 kommer 10 minutter før slutt. Men Hellvik nekter å gi seg. 5 minutter før slutt er lillesøster Julie A. Assersen frempå og putter 3-2. Skulle 2 ganger Assersen gi 3-poeng? Dessverre holdt det ikke helt. 2 minutter før slutt er Kåsen veldig heldige og får hjelp av et sleipt underlag. Det ender med

poengdeling på Kåsen. Dermed ender sesongen med en seier, et uavgjort og et tap, noe som gir en 4. plass etter endt vårsesong. Før Voll trakk sitt lag var distansen opp til Helleland 2 poeng, perfekt skuddhold til høstsesongen. Men dessverre for Hellvik gjør endringene det medfører at det nå er 5 poenger opp.

20.06

Kåsen-Hellvik 3-3

1-0

1-1 – Svanhild W. Skaara

1-2 – Linn A. Assersen

2-2

2-3 – Julie A. Assersen

3-3

Hellviks damelag: Cecilie E. Helleren – Ane Trahaug Sirevåg, Catharina Larsen – Svanhild W. Skaara, Julie A. Assersen – Trude K. Wetteland – Marte Fjellheim Svihus

Benyttede innbyttere: Bente Haver, Linn A. Assersen, Hege M. Andersen

 

Undertegnede mener uansett at det er mye å glede seg til til høsten. Etter hvert som sesongen har skredet frem har laget satt seg mer og mer, og spillere med lite kamptrening siste årene har kommet godt i gang. Litt mer kynisme i bakre rekker, samt effektivitet på topp så skal poengene tikke inn når sesongen tar til igjen.

Marius Grastveit

Sjekk også

Øystein Aamodt fortsetter som trener

Damelaget i gode hender.