Siste nytt

Tredje serieåpning på rad med seier

A-laget slo Nærbø II på kunstgraset i Brunnmyra. Les hvordan.

1.seriekamp for A-laget. Mandag 9.april 2018 kl.19.00. Hellvik Hus-banen i Brunnmyra.

Tilskuere: ca.60. Litt flere når damekampen sluttet.

5.divisjon avd.01. Hellvik – Nærbø II  3-1 (1-1).

Målene: 1-0 (18.min) John Audun Ege, 1-1 (20.min), 2-1 (78.min) Eirik Dirdal, 2-2 (81.min) Øystein Aamodt.

Det knyttet seg stor spenning til denne kampen. To år på rad har Hellvik startet serien på topp etter seier i seriepremieren. Så også dette året, skulle det vise seg.

Kampen startet jevnt og nervøst i fint småkjølig vårvær. Det skjedde lite før John Audun Ege fikk sjansen i det 18.minutt. Han fikk ballen noe utenfor 16.meteren, dro av en mann og satte ballen hardt nede i hjørnet bak keeper til 1-0. Bortelaget våknet litt av dette og svarte direkte i neste angrep. De kom på venstrekanten og la over Hellvikforsvaret. Der ventet en Nærbøspiller som traff godt og ballen føk inn i nærmeste kryss. 1-1. Resten av omgangen ble ikke kjedelig, men Hellviks nye keeper, Sander Bilstad, fikk ryddet det som kom, og i andre enden ble det enten bom eller slappe skudd.

Nærbø startet med ballen i andre, men John Audun Ege klarte å snappe ballen og beine mot mål allerede etter ti sekunder, men avslutningen ble noe heldig reddet. Nå presset Hellvik godt og de neste minuttene noterte flere spillere seg for gode avslutninger. Hellvik fikk mer og mer kontroll på oppgjøret. Nærbø kom ikke til og ble tvunget til skuddforsøk fra langt hold. Derimot malte hjemmelaget på. Innbytter Martin Mong Eide klarte å bryte et angrep og fosset mot mål etter 67 minutter. Ballen kom dessverre litt for langt ut og han måtte istedet slå innlegg, og der ventet bare keeper… Like etter kombinerte han godt med Thomas Mong, nyutnevnt kaptein på Hellvikskuta, som igjen sendte til Øystein Aamodt, men skuddet gikk like over. Et frispark i 73.minutt traff John Audun Ege på bakre, men litt for langt bak, og avslutningen gikk over mål.

78.minutt og Eirik Dirdal får ballen på midtbanen. Han går forbi et par mann, kombinerer fint med medspiller i boksen og får ballen servert på gullfat (faktisk). Alene med keeper er han rolig og triller mellom beina, 2-1. Utsøkt spill!

Like etter plukket Øystein Aamodt opp en retur fra Nærbøs keeper og drylte inn 3-1. Dermed var seieren så godt som sikret, selv om dommeren la til uhorvelig mange minutter på slutten der.

Dagens Hellvik-spiller ble kåret til Eirik Dirdal. Han kriget og slet på midtbanen gjennom hele kampen, vant utrolig mange dueller, brøt mange pasninger og kronet det hele med å sette inn 2-1-målet. Vel fortjent. Han får et gavekort fra Mamas Pizza.

Nytt for sesongen er også at vi har egen kampsponsor. Bøgh Hafsø Bilforretning AS stilte med utstillingsbil og fane. Det vil bli fast inventar på hjemmekampene hele 2018-sesongen.

Foto: Kenneth Pedersen. Bak f.v. Alexander Sæstad (hjelpetrener), Daniel Mong, Sander Bilstad, John Audun Ege, Eirik Dirdal, Thomas Mong, Espen Stornes, Stig Larsen, Tommy Tengesdal (oppmann). Framme f.v. Birhane Mehari Fisshaye, Joakim Andreassen, Marius Grastveit, Øystein Aamodt, Sindre Nygård, Martin Mong Eide, Per Morten Gravdal.

Hellviks lag (3-5-2): Sander Bilstad – Sindre Nygård, Stig Larsen, Daniel Mong – Marius Grastveit, Eirik Dirdal, Thomas Mong, Espen Stornes, Per Morten Gravdal – Øystein Aamodt, John Audun Ege.

Benyttede innbyttere: Brian Thorsen, Martin Mong Eide, Åge Assersen, Birhane Mehari Fisshaye.

Spesielt for denne kampen: Stig Larsen spilte sin kamp nr.330 for A-laget. Øystein Aamodt og John Audun Ege hadde sin kamp nr.210.

Neste kamp for A-laget: Brusand – Hellvik torsdag 19.april.

Neste hjemmekamp: Hellvik – Austrått torsdag 26.april.

 

Rino Kolstø

Sjekk også

Poengdeling mot Bjerkreim

En totalt sett jevn kamp endte 3-3. Seriekamp 6.divisjon i Brunnmyra på Hellvik Hus-banen tirsdag …