Siste nytt

Damelaget seiret i årets første seriekamp

Les mer om 5-1-seieren over Helleland.

Tirsdag 25. april var det duket for årets første seriekamp for damelaget borte mot Helleland. Hellvik stilte med 11 spillere, derav Kamilla Karlsen og Marita Børresen Varhaug som stilte i hvitt og rødt for første gang. Hellviks faste keeper, Cecilie Ege Helleren, er ute med skade. Derfor var det forsvarsspiller Janne Katrine Ivesdal som fikk i oppgave å vokte buret.

Hellvik fikk æren av å sparke sesongen i gang, og hvilken start det skulle bli. Publikum hadde ikke rukket å sette seg før ballen lå i nota. Avspark, 4-5 pasninger og Julie Assersen Anfinsen var alene med keeper. Hun gjorde ingen feil og satte ballen kontrollert i nettet. 1-0 etter ca. 11 sekunder! Etter sjokkåpningen fortsatte Hellvik å styre kampen og kom til flere store sjanser uten uttelling. Helleland hadde sjanser de også, men klarte ikke å sette Janne på de helt store prøvene. Etter 19 minutter fikk jentene frispark på fint skuddhold. Hjemmelaget stilte opp en mur mens Hellviks kaptein Svanhild Wetteland-Skåra gjorde seg klar til å skyte. Hun sendte avgårde en knallhard suser som føk inn nede ved stolperota. Keeper var sjanseløs. 2-0. De 10 siste minuttene av 1. omgang bølget litt frem og tilbake. Helleland skapte et par gode sjanser, men Janne reddet mesterlig.

I pausen ble det gjort et keeperbytte for Hellvik. Jannes finger gikk ut av ledd, og viste seg på legevakten at senen i fingeren hadde røket. Da var det bare for Marte Fjellheim Svihus å ta på seg keeperdrakta og være klar til siste del av kampen, en utfordring hun tok på strak arm.

Omgangen startet som den første. Hellvik fortsatte å styre kampen og kom til flere store sjanser. Etter 37 min økte Trude Kolstø Wetteland ledelsen til 3-0 etter et flott angrep med mange pasninger og en god avslutning. Etter dette hadde begge lag sine sjanser uten uttelling. Vi forsvarte oss godt og Marte reddet det lille som kom. Etter 43 min fikk Kjersti Hovland ballen høyt i banen. Driblet av en forsvarer og satte ballen kontant i mål fra nesten død vinkel. 4-0. De neste 10 minuttene hadde Helleland ballen mest og Hellviks spillere så ut til å være litt slitne. Det tok Helleland 53 minutter å få en stor sjanse foran mål, men som ble stoppet av Marte. Dessverre gikk returen rett i beina på en motspiller som satte ballen i nettet. 4-1. Etter 56 min kom Hellvik på en rask å god kontring. Julie kom alene med keeper og satte ballen enkelt i mål. 5-1.

Dermed ble det 5-1 seier og 3 poeng i seriepremieren for Hellviksdamene. En veldig bra gjennomført kamp. Neste kamp er mandag 8. mai hjemme mot Klepp 4.

Helleland 1 – 5 Hellvik (0-2)

Målskårere: Julie Assersen Anfinsen (2), Svanhild Wetteland-Skåra, Trude Kolstø Wetteland, Kjersti Hovland. Hellviks tropp: Janne Katrine Ivesdal, Catharina Larsen, June Berntsen, Julie Assersen Anfinsen, Kjersti Hovland, Kamilla Karlsen, Marita Børresen Varhaug, Marte Fjellheim Svihus, Ingrid Helen Andreassen, Trude Kolstø Wetteland, Svanhild Wetteland-Skåra.

Her er bilder fra kampen. Alle tatt av Tore Skailand.

Nydelig spillevær
Pass på ryggen!
Svanhild i kjent stil.
Debutant Kamilla Karlsen
Janne Kathrine Ivesdal voktet buret før skaden inntraff.
Julie i aksjon
God sjanse

 

Skrevet av: Catharina og Øystein.

Sjekk også

Avslutning for Senioravdelingen i fotball 2016

Les om og se bilder fra denne kvelden.