Siste nytt
Hjem / A-laget / Hellvik til 3.runde i OBOS-cup etter thriller i Brunnmyra

Hellvik til 3.runde i OBOS-cup etter thriller i Brunnmyra

Les, se bilder og film!

WP_20160523_20_18_52_Raw

Hellvik Hus Banen mandag 23.mai 2016. Tilskuere ca.40. Resultat: Hellvik – Moi 4-4 (2-1), 5-4 e.e.o.

Hellvik har hatt et greit tak på Moi og det fortsatte denne gangen også. Selv om Moi spiller en divisjon høyere så var det ikke noe å si på Hellviks prestasjoner. Før kampstart satte Sindre Nygård sikkert inn straffen pga. divisjonsforskjellen. Det er lov å gi litt tyn til Moi sin keeper, som legger seg ned lenge før Sindre får skutt.

Se video HER.

Lite skjedde før 7 minutter spilt. Øystein Aamodt slo et fint innlegg som ble klarert til corner. Eirik Hadland fant pannebrasken til John Audun Ege og headingen gikk via bakken og i mål. 2-0-ledelse tidlig og optimisme og spore.

Så fulgte en heller kjedelig periode uten noe som helst sjanser, utenom at dommeren måtte roe spillerne litt. Så fikk Moi til litt angrepsspill og trengte kun en sjanse til å putte. En motspiller kom rundt på venstrekanten og fikk lagt lavt inn. Der møtte Kristian Holte fint og dundret ballen under vår egen Jahn Otto Waldeland, 2-1.

Dette gav visst Moi et gir ekstra, for nå ble Hellvik trykket godt bakpå. Én kom alene med keeper, men heldigvis parerte Waldeland. Like etter suste et volleyskudd like over. Så fikk de frispark like utenfor 16, men heldigvis litt dårlig treff. Like før pause kom også en snål variant. En stikker lurte de fleste og trillet mot bakre. Heldigvis oppfattet Sindre det og ikke motstanderen. Han fikk dempet ballen på målstreken, gjorde en finte og fikk ballen vekk. Det var det siste som skjedde før pausen. God underholdning, men Hellvik på litt vikende front.

WP_20160523_20_19_11_Raw

Så startet andre omgang likt som første med at Hellvik fikk mål. Eirik Hadland fikk nesten tråklet seg igjennom, men som en løsning nummer to dro han ballen med seg litt bakover og la en stikker inn i midten. Der hadde Stig Larsen gjort et kjempeløp fra midtstopperplass. Han pirket i ballen med tåa, akkurat nok til at den gled utenfor rekkevidde for Moi’s keeper og rolig inn i lengste. 3-1 til Hellvik og publikum tenkte at dette kan nok gå veien likevel.

Da var det at Moi fant fram enda et gir. I løpet av et kvarter snudde de kampen helt ved Joachim Ødegård og Kristian Hafstad to ganger. Dermed lå Hellvik plutselig under 3-4 og Moi virket sterke og det begynte å bli smått med tid igjen. Håpet var borte for oss på tribunen, men det var enda gnist igjen ute på banen.

Bare hør på eventyrligheten i de neste sjansene. 81 minutter og John Audun Ege har blitt venn med ballen og får til et dribleraid mot mål som blir stoppet i siste sekund av Moi. 82 minutter og Hellvik får frispark. Stig Larsen knaller (!) ballen i krysset, keeper og ut fra midtbanen. Latterlig bra utført. Returen, for det var en retur, havnet rett foran Øystein Aamodt, som slengte seg fram. Da han lå så lang han var så lå ballen enda der før Moi fikk klarert. Hva som skjedde er litt uklart fra hvor jeg sitter, og etter som Øystein sa så er det uklart for ham også. 83 minutter og Torbjørn Wetteland header utenfor. 84 minutter 4-4!!!!!!!!!!! Daniel Mong slår et innlegg som spretter én gang. Keeper er nok sikker på at han har kontroll, men spensten til John Audun Ege overrasker nok. For John Audun Ege slår Moi sin sisteskanse i duell og ballen triller inn i det tomme målet.  Ville jubelscener både på banen og på tribunene.

De siste minuttene satser Moi alt framover. Faktisk spiller de oss helt ut i det ene trekket der. Det ender med at en Moispiller står helt alene på fem meter, god tid og Hellvik er ute av cupen, MEN så presterer han å sette ballen i tverrliggeren. Heldige der. Idet ballen skal spilles ut blir Øystein Aamodt stemplet stygt i ankelen når han spiller ballen ut til kast. Ingen frispark fra dagens dommer, MEN vi får kastet(!?). Ikke alt en skal forstå. Resten av Moi sine angrep leste vi greit og kunne kontre mot få forsvarere to ganger på slutten. Nikolai Mong Andreassen hadde en halv bane alene, men valgte å prøve en sentring selv om målet egentlig var helt åpent (utenom keeper da). Vel, godt forsøk.

Dommer blåste for full tid. Sudden death, da han. Første målet vinner. OK. Dette kunne bli en lang kveld. Så hva skjer? Ikke ett minutt var spilt av første ekstraomgang før vi har første sjanse, og på returen er John Audun Ege først. Han blir deretter lagt i bakken og dommer peker på krittmerket. Hele stadion, eh Brunnmyra, i full ekstase, hvorpå trener Kenneth Pedersen kjapt var frampå og påpekte at målet ikke var skåret enda. Eirik Hadland ble utpekt til eksekutør. Med 160 mål i karrieren var han nok rette mann til jobben. Kaldt og rolig motsatt av der keeper valgte. Nå ropte vi så stemmen forsvant. Moi slått av Hellvik for andre gang på to år i Rogalandscupen og videre til runde 3 for første gang på mange år. Dette blir spennende.

Hellvik Moi
Målskårere og målvakt. Foto: Kenneth Pedersen

 

Hellviks startellever (4-5-1): Jahn Otto Waldeland – Daniel Mong, Stig Larsen, Torbjørn Wetteland, Sindre Nygård – Øystein Aamodt, Eirik Dirdal, Thomas Mong, Eirik Hadland, Nikolai Mong Andreassen – John Audun Ege.

Benyttet innbytter: Marius Grastveit.

Sjekk også

Poengdeling mot Bjerkreim

En totalt sett jevn kamp endte 3-3. Seriekamp 6.divisjon i Brunnmyra på Hellvik Hus-banen tirsdag …