Siste nytt

Tettere på Kenneth Pedersen

Les intervjuet med trener Pedersen.

Sesongen 2018 er igang for Hellvik, både damene (seier 5-0 over Høle) og herrene (seier 2-1 over Nærbø II) har spilt sin første kamp. Undertegnede skal denne sesongen gjøre intervju med sentrale personer rundt A-laget, og muligens ellers i klubben også.

Et naturlig førstevalg til intervjuobjekt er Kenneth Pedersen. En ekte Hellviks-mann. Han er naturlig på bakgrunn av å være oppvokst her, har spilt fotball her i mange år, og har også vært i verv både i styret og som trener/oppmann for mange lag. Han er midt inne i sin fjerde sesong på rad som trener for A-laget, hver sesong litt bedre enn den forrige.

«Hellvik med 10 mann la ned en mega-innsats og kom tilbake begge gangene der Stig Larsen dundret inn 4-4 godt inn i overtiden. En magisk fotballopplevelse.»

Hva gir deg motivasjon til å fortsette å trene lag for Hellvik?

«Er veldig glad og takknemlig for at spillerne ønsket at jeg skulle fortsette som A-lags-trener et par år til etter 3 år i jobben. Min motivasjon er selvsagt interessen for fotball og Hellvik, det å få være sammen med disse guttene, samholdet, miljøet og humøret i gruppen, være med å utvikle både det og den sportslige utviklingen. Det gir meg mye å få være sammen med spillergruppen, både de som har vært med noen år og de unge nye som stadig kommer til.»

Hva tenker du om sesongen som kommer? Har du en målsetning?

«Dette blir en hard og tøff sesong med mange gode lag i puljen. Jeg tror på mange jevne kamper der det laget som har mest innsats og vilje vil ta poengene. Vår målsetting er topp 5 ved sesong-slutt, men det vil nok bli en ganske så jevn pulje i toppen.»

Noen av motstanderlagene du tror blir ekstra tøffe?

«Tror Kåsen, Austrått og Vigrestad blir de sterkeste lagene, sammen med Hellvik og Sokndal like bak.»

Fra karrieren som A-trener. Noen gode episoder du vil trekke fram?

«Mange gode minner de siste 3 årene, de fleste fra hjemmekamper i Brunnmyra. Men husker særdeles godt fjorårets bortekamp mot Brusand der Hellvik fikk en mann utvist i 2 omgang på stillingen 2-2. Brusand ledet både 3-2 og 4-3. Hellvik med 10 mann la ned en mega-innsats og kom tilbake begge gangene der Stig Larsen dundret inn 4-4 godt inn i overtiden. En magisk fotballopplevelse. Husker også godt fjorårets hjemmekamp mot Brusand, der Hellvik spilte fin fotball og vant 7-1, tror jeg det var.»

Hva vil du si om årets spillertropp? Noen som utmerker seg?

«Nye spennende spillere i Martin Mong Eide, Mehari Fisshaye (18 år), Sander Bilstad (keeper) pluss enkelte unge spillere både fra egen klubb og andre klubber som er med på enkelte treninger og fort kan bli kommende A-lags-spillere på sikt. Vi har stort sett beholdt alle fra fjorårets sesong og har heldigvis en stor spillergruppe og mange på treningene.»

Daglig leder i EIK, Kenneth Andersen, uttalte nettopp i en Podcast for Lokalfotballen at han ønsker at flere lokale klubber tar et steg opp. Han nevner først Eiger i fjerde divisjon, men også Hellvik og Bjerkreim. Dette for å skape flere gode talenter som på sikt kan bli å finne på høyere nivå. Hva tenker du om det for Hellvik sin del? Blir det aktuelt å rykke opp?

«Jeg tror det er lurt og mest hensiktsmessig for Hellvik å prøve og etablere seg i toppen av 5.divisjon. Vi får neppe med dagens spillere på å satse hardere og trene mer enn 2 ganger i uken. Samtidig er det greit for unge spillere og spillere som ikke vil eller kan bruke mer tid på fotballen av mange ulike årsaker.»

Neste Hellvik-kamp: Brusand-Hellvik torsdag 19.april kl.19.00. Ogna Kunstgras. Dommer: Rune Røyland.

Brusand tapte første kamp borte mot Eiger II 0-1, mens Hellvik vant hjemme 3-1 mot Nærbø II. Eiger har siden det gått på et solid 13-0-nederlag mot Austrått, så det enten er Austrått meget gode eller så har vi en god mulighet til å ta fine bortepoeng. Spilleværet er meldt til type nydelig.

HER kan du se tabellen for Hellvik sin pulje i 5.div.

 

Til slutt litt statistikk for våre tidligere møter med Brusand.

2013 – tapte 3-5 hjemme i Rogalandscupen.

2014 – slo dem i 3 kamper. Treningskamp borte, seier 2-3. Så 2-0 både borte og hjemme i serien. (I hjemmekampen skåret Dag Einar Andreassen begge målene).

2015 – ingen møter.

2016 – Uavgjort 0-0 borte i serien, mens hjemmekampen vant vi 2-0.

2017 – Tre kamper mot dem denne sesongen også. Først en treningskamp på Ogna hvor de ledet både 2-0 og 4-2, men vi kom tilbake til 4-4. Så er bortekampen i serien beskrevet over, 4-4 også den. Til sist kjørte vi over dem hjemme i serien og vant hele 7-1.

 

Journalist (ikke gravende): Rino André Kolstø

Sjekk også

Hellvik sikret plassen

Blir å finne i 6.divisjon også i 2020. Det ble klart etter at Bjerkreim tapte …